30 sept. 2009

The Brothers Bloom (2009)


Povestea filmului se desfasoara in jurul fratilor Bloom, niste escroci "de meserie", foarte simpatici si minutiosi decupati parca din romanele lui Mark Twain. Impreuna cu sidekick-ul lor taciturn Bang Bang vor sa dea lovitura cea mare inainte de a se retrage pentru totdeauna din activitatea lor, care de-a lungul vremii i-a pus in incurcaturi nu tocmai placute. De data asta tinta lor este o femeie excentrica, mostenitoarea unei vaste averi, dar singuratica, izolata in conacul sau, si usor antisociala, chestie total atipica, as spune eu. Care alta femeie plina de bani fiind, n-ar avea in proximitate o haita de "prietene", amantul supradimensionat, rutina de shopping la Milano sau aparitiile in Cosmo? Dar deh, poate este doar misoginismul din mine care tresare la astfel de constructii neverosimile ale personajelor. In schimb ea este un personaj neindemanatic care colectioneaza hobby-uri si citeste foarte mult, dobandind astfel abilitati aleatorii care acopera cu dibacie gaurile din complot.

Adrien Brody este ales excelent pentru rolul lui Bloom, fratele mai mic. Personaj nevrozat, lipsit de initiativa si de curaj, romantic si melancoli, el nu se potriveste in peisajul ilicit, dar este tarat aici de catre fratele sau mai mare, Stephen (Mark Ruffalo) un personaj construit abil ca fiind unul coleric, puternic si extrem de inteligent, insa total lipsit de compasiune.

"The brothers Bloom" este o aventura europeana si totodata o poveste atemporala. Stilul este o imbinare destul de reusita, dar din pacate personajele antagonice si fara credibilitate ofera o nota de cliseism deranjant. Imagistica este superba in ciuda faptului ca este filmat si in Romania. Aici se poate observa cu adevarat maiestria CGI a celor de la Hollywood. Explozia castelului Peles ofera intr-adevar un plus de surpriza si amuzament, dar probabil cu precadere romanilor.

Povestea insa reuseste prin natura sa sa te faca sa te intrebi daca ceea ce se intampla este real, sau doar un teatru pus la cale de catre Stephen. Acesta lucreaza din culise pentru a pacali pe toata lumea, inclusiv pe fratele lui. Spectatorul privind povestea prin ochii lui Bloom este de asemenea derutat, facandu-se astfel loc pentru finalul neasteptat, dar puternic, imbibat cu o nota dramatica incarcata de patetism.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Baga mare!

 

Que stii oare ? Copyright © 2009 Designed by CLO's Dizain | Premium Wp Themes | Premium Wp Themes | Icon Sets
Free Blogger Templates | Free Blogger Templates. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates