10 nov. 2009

Moon (2009)

Intr-un viitor in care resursele planetei sunt din ce in ce mai rare si insuficiente pentru a mentine lifestyle-ul puzderiei umane, corporatiile reusesc sa alimenteze cererea de energie prin adevarate uzine create pe suprafata lunii.

Un singur angajat, trimis acolo cu contract de 3 ani, isi omoara timpul creand machete, dormind, purtand discutii aprinse cu robotelul GERTY iar in timpul liber si-l petrece avand grija de masinarii, sau chiar operandu-le.

Singuratatea este cuvantul de ordine, iar linistea apasatoare este dominanta in spatiul selenar. Dorinta de contact si de a-si vedea familia il macina incet incet pe Sam Bell care desi sufera, incearca sa isi faca treaba cu stoicism si numara zilele pana la incheierea contractului.

Totul decurge intr-o atmosfera incarcata de o monotonie dureroasa, apasatoare, pana intr-o zi cand intr-o camera a bazei sale lunare, in ciuda faptulu ca stia fiecare furtun, surub si milimetru de acolo, gaseste ceva neasteptat. Se gaseste pe el.

"Moon" este creat in stilul lui "2001: A Space Odyssey", "Blade Runner", "The Island" sau "Alien" si desi este un science fiction clasic, este si un memorabil one man show.

6 comentarii:

  1. Nu stiam filmul...Ms de pont...sanatate...

    RăspundețiȘtergere
  2. O sa descarc si eu acest film ...pare interesant ....

    RăspundețiȘtergere
  3. trebuie sa mergi pe luna k sa te regasesti? :)))),ii voi da filmului o sansa si nu voi critica pana nu-l vad,desi sunt cam satula de tema viitorului dezbatuta cu atata obsesie in filme! probabil mi se trage de la 2012, care are ceva in comun cu Independence Day, dar pe care toata lumea il lauda...
    subiectele se inverseaza, dar obsesia pt distrugere, viitor ramane...lipsa de inspiratie hollywoodiana

    elena

    RăspundețiȘtergere
  4. @elena: nu am zis ca s-a "regasit". am zis ca s-a "gasit" pe sine. E o mare diferenta. Uita-te la film si o sa vezi :)

    RăspundețiȘtergere
  5. porobabil e ceva de genu filmului "naufragiatul" unde protagonistu,aflandu-se pe o insula in mijlocul marii si pt a-si omora singuratatea ..isi creaza un amic de conversatii dintr-o minge..suna interesant Moon! :D

    RăspundețiȘtergere
  6. am văzut filmul. impresionant. la faza cu "i wanna go home" am început să plâng de-a dreptul.

    RăspundețiȘtergere

Baga mare!

 

Que stii oare ? Copyright © 2009 Designed by CLO's Dizain | Premium Wp Themes | Premium Wp Themes | Icon Sets
Free Blogger Templates | Free Blogger Templates. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates