29 aug. 2009

Post pentru anti-fumatori.

Acest post vine ca o mica replica la un post citit pe un alt blog.


iata ce spune:

"Stiu ca multi fumatori imi citesc blogul si probabil o sa se simta ofensati de postul asta, dar tot ce pot raspunde la asta e: "nu prea imi pasa :-D"

Deci nu, nu este o campanie pentru fumatori sa se lase de fumat. S-a incercat chestia asta de atatea ori incat mi se pare aproape imposibil. Este o campanie pentru nefumatori.

De cate ori ies cu cineva in oras, cu o persoana sau un grup intreg, daca exista un singur fumator printre noi (chiar daca sunt 10 nefumatori), cu totii trebuie sa mergem la sectiunea unde se fumeaza, pentru ca acel unu sa se simta bine. In timp ce noi, ceilalti 10, ne expunem la fumatul pasiv, despre care se zice chiar ca e mai periculos decat cel activ. Daca am fi vrut sa fumam, ne-am fi apucat de fumat (sunt plina de truisme azi).

Hai sa nu mai fim mototoli si sa ne aparam dreptul de a avea plamani sanatosi. Hai sa mergem la nefumatori, poate asa si localurile vor pune mai mult de 3 mese in acea sectiune si poate in loc mai bun. 70% din populatie e nefumatoare, de ce ceilalti 30% sunt avantajati?"


Eu cred ca toata lumea stie ca fumatul este nociv, si mai cu seama fumatorii. Dar, sa fim seriosi, cate alte lucruri nu sunt nocive si despre care nu se mai face atata valva? Postul de mai sus e clar reactia unui nefumator suparat pana peste urechi de cei care fumeaza. De unde atata inversunare?de unde stimati telespectatori? de unde domnule diaconescu? Eu una,  habar n-am, nu`s psiholog. Cert e ca este foarte mahnit, daca ajunge sa spuna ca fumatorii isi definesc personalitatea prin tigara. Pe mine replica aia nu numai ca m-a amuzat, ci pot spune ca mi`a produs  adevarate spasme faciale. De unde mama necuratului ii poate veni cuiva ideea ca fumatorii isi definesc personalitatea printr-o tigara? stiu, e spus metaforic, dar totusi? de unde? eu vreau sa inteleg, doar atat, sa inteleg.

In blogul respectiv se vehiculeaza ideea conform careia plamanii unui nefumator ar fi mai santosi. Scart! Sunt mosnegi de 80 de ani sanatosi  tun care au fumat toata viata, si nefumatori care la 40 de ani au dat ortu` fix din cauza plamanilor.

Doamne, sa spui ca oamenii fumeaza din teribilism e ca si cum ai spune ca unu` care mananca zilnic inghetata sau mesteca guma o face din fix acelasi motiv. Sau sa se integreze intr-un grup social. Dumnezeule mare! Sau sa fie "cool". Drace! Cum sa fii cool mah cand fumezi de fata cu prietenii tai, cu aia cu care te stii de o viata? Pe cine sa impresionezi? Cand vad asemenea afirmatii mi se face paru` maciuca. zau ca da. Desigur exclud copiii de 10 ani care se apuca de fumat. Aia n-o fac nici macar din teribilism ci din prostie, si tind totusi sa cred ca nu`s sinonime. Doar tind, nu`s sigura, dar aproape nimic in lumea asta nu`i sigur. si asta ma consoleaza. intelegeti voi, nu?

iar cele ce urmeaza (tot din blogul respectiv)

"Pana la urma exista un motiv pentru care s-au apucat de fumat, si asta este de a se integra intr-un context social. Poate daca o sa se simta exclusi cand nu mai vrem sa mergem cu ei sa fumeze, o sa se lase de fumat din acelasi motiv pentru care s-au apucat: sa se integreze in contextul nostru social."

"Daca esti un nefumator, inseamna ca esti un om destul de sigur pe tine, astfel incat nu trebuie sa dovedesti altora prin mijloace de astea ca esti "tare". Atunci, daca nu am putut fi manipulati sa ne apucam de fumat, de ce ne lasam manipulati sa inspiram totusi fumul? Daca suntem nefumatori, sa fim nefumatori pana la capat, nu?"

cred ca sunt apogeul. a p o g e u l!

Intelegeti voi? E o intreaga teorie a conspiratiei, prin care fumatorii incearca sa inghita nefumatorii, sa`i subjuge, sa le acapareze spatiul individual. E de-a dreptul fantastic, aproape senzational ce se intampla in lumea asta!! nu mai exista pic de dreptate si respect. ceva trebuie facut. ceva trebuie organizat pentru ca acesti monstri fumigeni sunt de neoprit! nu mai fiti mototoli, luati atitudine pentru ca acesti teribilisti tutungii sa fie cumva opriti! stiti bine ca nefumatori sunt doar oamenii siguri pe ei! ce dracu`! nici macar atata lucru nu putem face? dumnezeule!  daca nu avem tigarile si bricheta in buzunar sa dovedim ca suntem "tari" si "culi" si "adevarati", atunci macar sa avem bine dezvoltat un spirit protestatar care sa puna pe fuga pughibalele astea pline de nicotina! gata cu manipularea! gata cu subjugarea! e vremea ca rasa pura, rasa care a fost indeajuns de puternica sa spuna NU fumatului sa ruleze! Haidem sa convingem aceste fiinte seci si slabe sa ni se alature noua! Putem, putem, puteeem. (urale si aclamatii pe fundal)

Pana una alta, trecand peste reactiile de rigoare, eu am gasit solutia pentru nefumatorii care vor sa mearga in bar linistiti si sa nu mai inhaleze fumul de tigara al fumatorilor:

casca cu tubul de oxigen. mereu sigur...mereu la indemana.
 

Que stii oare ? Copyright © 2009 Designed by CLO's Dizain | Premium Wp Themes | Premium Wp Themes | Icon Sets
Free Blogger Templates | Free Blogger Templates. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates