27 sept. 2009

Bursa Locurilor de Munca

sau... the greatest tzeapa!

Da, vineri 25 septembrie. Mare valva, mare. Bursa locurilor de munca prin mai multe orase. Great! Cum si eu, ca toti tinerii, si din pacate nu numai, sunt in cautare de asa ceva, am zis sa merg sa vad care e treaba. Nu ca as fi avut astepari prea inalte, sau ca imi inchipuiam ca voi gasi ceva pe bune, dar am zis ca nu strica niciodata macar sa incerci. Stiti voi, sentimentul ala ca ba, am facut in ceapa ma-sii cam tot ce era de facut, dar natura, universul, dumnezeul, conspira laolalta pentru ridicarea nefericirii si frustrarii mele pe cele mai inalte culmi. (nu zic ale disperarii, sa nu ma trageti de urechi, nu de alta, dar oricum mi-a mai trecut de Cioran, asa putin?). Si uite asa, am mers cu doi prieteni sa vedem care-i treaba. Ne-am printat frumos 10 cv-uri si 10 scrisorele de intentie. Stiam ca multe firme mari ca Vodafone, P&G, Orange, ING, BCR, Kiss fm (nu mai dau nume, ca reclama costa), vin acolo doar ca sa isi mai faca oleaca de publicitate, si nu ca chiaaaar ar avea vreun post liber.
Si am ajuns la Casa Sindicatelor (Ploiesti) unde era localizat marele eveniment. Am intrat. Si...poc. Realitatea crunta ne-a lovit peste ochi. (bitchslappin` mo`fo) Acolo erau doar 6 standuri amarate, dintre care 4 pentru sudori, bobinari, stivuitoristi si electricieni. A 5-a taraba era cu locuri de munca in afara. Si a 6-a era ING-ul pentru care trebuia sa te inscrii ca sa intocmesti asigurari de viata. Intr-un cuvant: o mizerie. Probabil criza economica a afectat din marele plin comapaniile, zic si eu, saracii de ei, n-au mai avut bani sa plateasca oamenii sa stea la stand si ce s-o mai plati sa stai p-acolo.
Concluzia: muuulte locuri pentru oamenii cu meserii. locuri putine spre deloc pentru absolventii de studii superioare (deci, sugeti caricelu, bah absolventilor. cine mama dracu` v-a pus sa va tociti coatele prin facultati, ca acu sa stati sa luati oraganu in muzicuta? hă hă hă. :| ) sa nu mai zic de locurile destinate studentilor, expresia "luati-o in mana, ba!" e un minunat eufemism.
Deci, astia care ati terminat facultatea, sau sunteti inca studenti, reprofilati-va pe ceva practic rapid, sau... alternativa cea mai buna: emigrati!.

In alte orase se pare ca situatia a fost si mai de căcat:
citat de pe un forum:

Sunt foarte dezamgita. Am fost la "targul de joburi" si am ramas socata! Ma asteptam sa fie in holul universitatii, niste standuri, cu reprezentanti de la diferite firme, dar, nu era decat o lista amarata, cu cateva locuri de munca, fara un nr. de telefon, fara nici un contact. Absolut nimic. Si cata reclama s-a facut, si se mai spunea ca targul incepe la ora 09/00. Ce sa inceapa la 09.00? Atunci se afiseaza lista. Tara noastra, Romania! Am scos si 20 de CV-uri degeaba


Asta imi aduce aminte de ce mi-a zis acum ceva vreme o prietena: "In Romania job-ul e un lux pe care nu multi si`l pot permite".

sad but true. (like emos, u know)
 

Que stii oare ? Copyright © 2009 Designed by CLO's Dizain | Premium Wp Themes | Premium Wp Themes | Icon Sets
Free Blogger Templates | Free Blogger Templates. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates