2 nov. 2009

Inteviul pentru job.


Cei care s-au prezentat pana acum la un interviu de angajare probabil ca stiu cat de complicat e sa faci pe plac intervevatorlui. Niciodata nu par multumiti, nici macar atunci cand te prezinti perfect in fata lor, urmand toate acele sfaturi referitoare la vestimentatie, punctualitate, mimica, limbajul trupului, manierele, etc etc.

Am extras de pe un site de specialitate  cateva posibile intrebari in cadrul interviului, si am incercat sa le raspund cat mai multumitor posibil.

De ce iti doresti acest job?

Pai sa vedem....

a) raspuns oficial: e recomandat sa pui in lumina aspectele pozitive care te-au indemnat sa candidezi la postul respectiv; in al doilea rand, evita sa pui accent pe aspectele mai putin placute ale muncii tale actuale.

b) raspunsul neoficial: sa zicem ca...vreau experienta aia de care ai nevoie ca sa treci mai departe de interviu, ca vreau bani? ca ...stii, cam orice om vreau si io sa-mi castig existenta? tu de ce iti doresti un job? ah, ia zi. ce job misto tre sa ai! sa stai sa-i intrebi pe fraierii din fata ta imbecilitati...minunat!


De ce calitati crezi ca ai nevoie pentru acest job?


a) raspuns oficial: Daca nu sunt deja precizate in anunt, descrie cateva dintre calitatile pe care le-ai identificat in bilantul tau de competente, care te-au ajutat sa obtii rezultate concrete in domenii care sunt similare cu cele presupuse de post. La acestea, poti adauga 3 calitati fundamentale pe care ar fi bine sa le aiba orice angajat: seriozitate, profesionalism, spirit de echipa.

b) raspuns neoficial: aaaa...automotivarea, capacitatea de a te automotiva sa nu te uiti la porno in timpului programului de lucru, de a nu face click pe messenger si de a nu flirta cu colega buna de langa.



Cu ce poti sa contribui la dezvoltarea companiei?


a) raspuns oficial: Acum este momentul sa pui in valoare rezultatele pe care le-ai obtinut in munca. Pastreaza o nota de modestie, prea plinul de sine nu face bine nimanui. Angajatorii nu cauta vedete, ci profesionisti care sa se integreze bine in echipa.

b) raspuns neoficial: eu sunt grandiosul, maretul, centaurul! prin simplul fapt ca ma aflu aici, compania si-a atins apogeul. daca ai colege asa bune ca tine, promit sa ma dezvolt cu fiecare. asa pe rand. sau simultan.


De ce vrei sa lucrezi in aceasta companie?

a) raspuns oficial: Acesta este momentul in care poti dovedi ca nu doar te-ai informat despre organizatie, ci ca ai facut si o analiza temeinica a compatibilitatii tale cu organizatia.

b) raspuns neoficial: cand m-ati sunat pentru interviu, habar n-am de la ce firma erati. Cu o seara inainte aplicasem la 40 de job-uri oricum. Dupa ce am vorbit cu voi, am googleit, am citit despre voi, sunteti baieti buni si creca ma potrivesc cerintelor.zic si io.


Sfatul oficial:

Toti intervievatorii, inclusiv cei foarte experimentati, sunt oameni obisnuiti, ca si tine; ei stiu ca este normal sa fii un pic emotionat. Totusi, incearca sa iti temperezi emotiile, nu te agita, nu te scuza, nu te foi...In speranta ca ti-am fost de folos, iti urez mult succes!

Si acu sfatu` meu venit din suflet:

De cele mai multe ori job-urile se iau pe spagi si pile. Daca nu ai nici pile si nici malai, pleaca din tara ca arzi gazu` degeaba.
Serios, voi ce experiente ati avut pe la inteviuri...? Ca-s taaare curioasa. :D

Care au fost cele mai dificile situatii? Si ce sfaturi credeti ca merita urmate pentru a te prezenta cat mai bine la un interviu? Ca astea de le citesti pe tot felu` de site-uri specializate...sunt cam de laba asa, si d-asta as vrea sa stiu mai degraba parerea voastra.
 

Que stii oare ? Copyright © 2009 Designed by CLO's Dizain | Premium Wp Themes | Premium Wp Themes | Icon Sets
Free Blogger Templates | Free Blogger Templates. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates