12 nov. 2009

De ce sa nu te lasi de fumat


Toti stiti ca s-au scris atat de multe articole pe tema fumatului, bineinteles toate avand ca si morala de ce nu e bine sa fumezi.
Pentru ca fumatu e câh. Si ca face rau. Si cu totii stiu ca e rau sa fie rau si e bine sa fie bine. La toata lumea. Si nu numai.
Eu fumez de 4 ani. Si n-am de gand sa ma las prea curand. Si stiu ca e al dracu` de enervant cand  vin de multe ori nefumatorii si ma intreaba "De ce fumezi...da` de ce fumezi? Stii ca fumatul e nociv?".
Serios, Sherlock?! Nu stiam. E nevoie ca de fiecare data sa vina careva sa-mi spuna asta. Eu cu siguranta n-am fost curioasa sa ma documentez sau sa citesc rahaturile alea de warnings de pe pachete. (care apropo is stupide si nefolositoare).Da` uite ca tot fumez. De ce? Pentru ca pot, ca imi place si ca asta e modu` meu de relaxare. Daca tu ai altu` e alegerea ta, da` nu te baga peste a mea.

Am selectat din diverse publicatii cateva efecte pozitive ale fumatului si indeosebi ale nicotinei

1. Creste puterea de concentrare
2. Fumatul nu produce cancer. Intr-adevar, fumand poti face cancer. Dar fumatul nu e singurul factor care v-ar putea imbolnavi
3. Fumatorii sunt cei care sufera cel mai putin din cauza stresului. Asa-zisa pauza de tigara e benefica.
4. Nicotina e un drog care ajuta la vindecarea mai multor boli psihice ca Allzeihmer sau Parkinson. Potrivit healthcenter.com -21 februarie 2000- fumatorii au un risc mai scazut cu 60% de a suferi de una din bolile amintite mai sus.
5. Nicotina are un efect pozitiv asupra stomacului. Ulcerul se gaseste cu precadere in randul nefumatorilor.
6. Fumatorii se recupereaza mai repede ca nefumatorii dupa un infarct.
7. Schizofrenicii fumatori pot filtra mai usor informatiile, nicotina ajutand la stimularea capacitatii de separare a informatiilor.
8. Si ultima e tare: “Nicotine to be used to treat heart disease,” Reuters Health, HealthCentral.com - Sept. 2000

Sa nu se inteleaga ca incurajez fumatul.
Ca orice viciu are cu mult mai multe efecte negative demne de luat in seama. Dar atat fumatorii cat si nefumatorii sunt constienti de ele. (e net-ul plin de articole anti-fumat si in prezent sunt multe centre de consiliere pentru cei care vor sa se lase, si daca va doriti asta eu va incurajez sa mergeti).

Acestea fiind spuse, sa fumam bine!
Si ca sa fim in trend cu sloganul de anu` asta: Fumati bine?
 

Que stii oare ? Copyright © 2009 Designed by CLO's Dizain | Premium Wp Themes | Premium Wp Themes | Icon Sets
Free Blogger Templates | Free Blogger Templates. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates