14 nov. 2009

Aveau nevoie de un Iisus si eu trebuia sa fiu acela.

Imi amintesc ca anul trecut la un seminar  ne-a intrebat profa ce parere avem despre religie.
Dupa ce majoritatea a ridicat in slavi dusu` la biserica, impartasitul, spoveditul si alte ritualuri crestine, am zis ca trebuie sa spun si eu parerea mea umila. Mi-am zis ca cineva tre` sa-i lumineze, cineva trebuie sa le arate adevarul care umbla teleleu prin  fata lor, dar nu il pot vedea din cauza unui dumnezeu prefabricat. In momentul acela ei aveau nevoie de un Iisus si eu trebuia sa fiu acela. (putin efeminat, dar pana la urma religia nu face discriminare)
Am sa incerc sa rezum pe scurt pledoaria pe care am tinut-o atunci, plina de emfaza.

Religia reprezinta imbinarea cu succes(comercial as putea spune)a unor factori ce tin de dogme si ritualuri avand ca motiv principal (ergo prilej de exploatare) divinitatea, ideea de divinitate, nevoia fiintei umane de a se lasa dominata, condusa, protejata de ceva mai presus de propriul eu, un "ceva" pe care il putem numi cu succes "supranatural".
Fiecare religie reprezinta un sistem bine definit pe baza unor convingeri, invataturi, idei filosofice...
In viziunea mea religia a reprezentat si inca mai reprezinta o unealta excelenta de care un anume grup de indivizi se pot folosi pentru a controla masele(ca dovada ca romanul, om cu frica lui dumnezeu, nu are incredere in justitie, nu are incredere in politie, ci are cea mai mare incredere in biserica, asta dupa unele sondaje)
Una e sa fii religios (ergo bisericos) si alta e sa fii pur si simplu credincios (doar pentru a crede nu ar trebui sa ai nevoie sa te duci prin biserici si sa faci plecaciuni, sa pupi icoane etc, chestii ce tin de ritualul religios)...
 Inca ceva de care nu`s lamurita, poate ma luminati voi...
De ce trebuie sa platesti pentru serviciul religios? Credinta se cumpara? Dumnezeu se vinde?

Ce parere aveti voi de religie? In ce masura va e sau nu indispensabila?
 

Que stii oare ? Copyright © 2009 Designed by CLO's Dizain | Premium Wp Themes | Premium Wp Themes | Icon Sets
Free Blogger Templates | Free Blogger Templates. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates